åndelig omsorg anne elsebeth overgaard

FORSIDE


NYHEDER


UNDERVISNING

TEMADAGE

KURSER

FOREDRAG


LÆREBOG

ARTIKLER

ANMELDELSER


BIOGRAFI

CV


LINKSFoto af aeo


Sygeplejerske -

freelanceunderviser

og foredragsholder


Master i etik og religion

Anne Elsebet Overgaard


Send mig en e-mail

Forside > Nyheder

Tidligere nyhederKari Martinsen tildeles Den Kongelige Norske St. Olavsorden

Kong Harald har utnævnt professor Kari Martinsen til Ridder af 1. klasse af Den Kongelige Norske St. Olavs Orden for hendes indsats inden for sygepleje/filosofi.

Læs det spændende referat fra Diakonhøjskoles temadag om åndelig omsorg

Såvel tidligere sygeplejelærer Anne Elsebet Overgaards foredrag om ”Det sansende møde med det lidende menneske, der søger efter mening", og Preben Koks foredrag om ”Den frugtbare grænse” handlede om at turde synke ned i afmagten og være til stede i lidelsen med den lidende og gerne uden ord, for så sker forløsningen.

TEMADAG om åndelig omsorg d. 4. oktober 2010 på Diakonhøjskolen

Anne Elsebet Overgaard og Preben Kok fortæller hver især om deres arbejde med folk i krise, hvordan de møder dem. Begge foredragsholdere har stor praktisk erfaring med samtaler med patienter. Arrangementet er åbent for alle interesserede.

Ny bog af Kari Martinsen og Katie Eriksson på gaden

Kari Martinsen og Katie Eriksson diskuterer i bogen Å se og å innse hvordan det kan være, at begrebet evidens i dag er blevet snævret ind til kun at blive benyttet i den naturvidenskabelige tradition, og i særlig grad ser ud til at være begrænset til medicinsk evidens. Læs mere om den nye bog her

Omsorgsfilosof i kamphumør

- Hvis man skal ta omsorg alvorlig, så kan man ikke la være å være samfunnskritisk, sier professor Kari Martinsen.Hun er sykepleier, filosof og historiker, og en av de mest framtredende og kjente omsorgsfilosofer i skandinavisk sykepleieforskning.

Nyt sygeplejeleksikon på gaden nu

I Munksgaards nye sygeplejeleksikon har jeg skrevet opslag om følgende personer, som på hver deres vis har præget sygeplejen i Danmark: Katie Eriksson, Maja Foget, Virginia Henderson, Kari Martinsen, Florence Nightingale, Dorothea Orem og Joyce Travelbee. Desuden opslag om lidelse og livshistorie.

Kari Martinsen i nyt leksikon

Lille artikel om Kari Martinsen, som i let forkortet udgave kommer til at indgå i Sygeplejefagligt Leksikon, der forventes udgivet på forlaget Munksgaard Danmark i december 2007.

Skriftestolen - et rum til sjælesorg

Udsendelse om sjælesorg på DR2 søndag kl. 19.30

Læs Bent Falks kommentar til programrækken

Helgeninden på hospitalet

I år er det 800 år siden, at Elisabeth af Thüringen blev født. Hør her en enestående reportage fra P1s Folk og Kirke om Skt. Elisabeth Hospitalet på Amager med de fantastiske freskomalerier med motiver fra den tyske nationalhelgenindes liv og legenderne om det.

Taler ved temadag om åndelig omsorg

Onsdag den 10. januar 2007 holdt CVU Øresund en faglig temaeftermiddag om åndelig omsorg. Der var taler ved sygehuspræst Tom Kjær - se talen her - og tidligere underviser Anne Elsebet Overgaard - se talen her.

Anne Elsebet Overgaards afskedstale som sygeplejelærer

Anne Elsebet Overgaards afskedstale d. 30. august 2006 efter 33 års ansættelse ved Sygepleje-og radiografskolen i Københavns Amt.